Empower Zhvillim Personal dhe Profesional Identitet Si të jeni një bashkëbisedues i këndshëm?

Si të jeni një bashkëbisedues i këndshëm?

Në ditën e sotme, shumica e njerëzve zgjedhin të duket interesant në sytë e të tjerëve duke i kushtuar një rëndësi dhe vëmendje të veçantë pamjes së jashtme apo sensualitetit. Ndësa mbeten të paktë ata të cilët zgjedhin t’i kushtojnë po aq rëndësi edhe zhvillimit të intelektit apo personalitetit.

Pjesa më e madhe përpiqen të duken tërheqës duke ndjekur modën, dhe perceptohen si të dëshpëruar apo të painformuar. Kjo tendencë e sëmurë dallohet çdo ditë përmes sjelljes së demonstruar veçanërisht të të rinjve të sotëm në përpjekje për tu dukur të këndshëm. Edhe pse tërheqja fizike është shumë e dobishme në mënyrën se si është ndërtuar qenia njerëzore, evolucioni na tregon se të kujdesesh vetëm për pamjen e jashtme nuk është e mjaftueshme.

Për të ndërtuar një marrëdhënie të qëndrueshme dhe kuptimplotë, palët duhet të kenë më shumë për të kontribuar për njëri-tjetrin përtej tërheqjes fizike apo pamjes së jashtme. Dy njerëz janë në gjendje të ndërtojnë e fuqizojnë një lidhje apo miqësi, atëherë kur midis tyre ka përmbajtje, interesa të përbashkëta, gatishmëri për t’u rritur dhe respekt reciprok.

Synoni të bëheni dikush të cilin njerëzit e kërkojnë. Kujdesuni të keni dicka kuptimplotë për të kontribuar. Në këtë mënyrë jo vetëm do të pasuroni veten tuaj gjatë këtij procesi, por do të pasuroni edhe jetën e të tjerëve.

Më poshtë jepen disa mënyra për t’u bërë një person më tërheqës:

  1. Zgjeroni njohuritë tuaja në art, muzikë, etj;
  2. Interesohuni për të tjerët;
  3. Lexoni sa më shumë të mundeni;
  4. Jini koherent me aktualitetin e ngjarjeve;
  5. Jepni mendimet tuaja të argumentuara;
  6. Bëhuni një bashkëbisedues i mirë;
  7. Ji i vetëdijshëm;
  8. Zhvilloni dhe vlerësoni humorin;
  9. Zhvilloni aftësi të mira komunikimi;
  10. Trego vetë-vlerësim;

Burimi: Essential Life Skills.net

Empower Team
Empower Teamhttp://www.empowermag.al
Empower Team kujdeset të publikojë artikuj të përzgjedhur që i shërbejnë 100% karrierës, rritjes personale dhe zhvillimit profesional.

Must Read

7 rregulla për pyetjet e intervistuesve të punës të cilat rezultojnë në punësime efektive 

Disa nga rregullat e realizimit të intervistave të punëve nuk rezultojnë se kanë efekt tashmë. Për shembull, nuk ekziston me një pyetje surprizë e...

Fokusohuni tek vetja. Kini kurajo të fitoni përvojë, më shumë se thjesht para!

A ju ka ndodhur ndonjëherë të ngriheni në mëngjes dhe të thoni: Dreq o punë! Sa keq! Ky vend nuk bëhet më! Sa fatkeq...

10 aftësitë më të kërkuara në 2020 sipas Forumit Ekonomik Botëror

Zhvillimi i shpejtë teknologjik dhe dixhitalizimi i vendit të punës po e bën të vështirë për punonjësit përshtatjen e tyre me nevojat e punëdhënësit....

Rezistenca, ndër aftësitë më të rëndësishme që duhet zotëruar për një jetë të lumtur

Për sipërmarrësin, shkrimtarin dhe kryeredaktorin e revistës The Best You - dedikuar zhvillimit personal, Benardo Maya, rezistenca është një nga aftësitë më të rëndësishme...

UK-Albania Tech Hub – mundësia që biznesi juaj (start-up) të kalojë në një fazë të re zhvillimi

UK-Albania Tech Hub, program i mbështetur nga Ambasada Britanike në Shqipëri ka hapur thirrjet për aplikim të sipërmarrësve (start-up), me afat deri...

Regjistrohuni TANI! Eksploroni dhe fuqizoni potencialin tuaj!

www.empowermag.al është platforma #1 dixhitale dhe e vetme në Shqipëri dedikuar karrierës dhe zhvillimit personal e profesional.