Empower Zhvillim Personal dhe Profesional Sipërmarrje Pse kompanitë duhet të ndalojnë duke u përpjekur aq shumë për t'i...

Pse kompanitë duhet të ndalojnë duke u përpjekur aq shumë për t’i bërë punonjësit e tyre të lumtur

Themeluesja dhe CEO e Brightfox argumenton se kompanitë duhet të përqëndrohen në kënaqësi dhe jo në lumturi. Kompanitë shpesh ju premtojnë lumturi punonjësve të tyre për t’i tërhequr dhe për t’i mbajtur të angazhuar – por në realitet, nëse dëshironi punonjës të lumtur, ju duhet të punësoni njerëz të lumtur.

Çështja është se, lumturia nuk është opsion/zgjidhje që i përshtatet të gjithëve dhe është jashtëzakonisht e vështirë për tu dhënë. Ofrimi falas i kurseve të yoga-s, drekës apo abonimi në palestër mundet teorikisht të bëjë disa punonjës të lumtur. Sidoqoftë kjo nuk do të thotë asgjë për ata të cilët vlerësojnë angazhimin fleksibël apo mundësitë më të mira për të mësuar.

Garantimi i lumturisë për punonjësit do të rezultojë në një sfidë të vazhdueshme. Gjithmonë do të ketë individë në organizatë që janë të pakënaqur, pavarsisht asaj se çfarë ofron kompania në aspektin e përfitimeve. Për të krijuar një mjedis pune të shkëlqyer, duhet të bëni një ndryshim të thjeshtë. Ndaloni së përpjekuri aq shumë për t’i bërë të lumtur punonjësit tuaj. Përqëndrohuni në kënaqësitë e tyre.

Më poshtë jepen tri mënyra praktike:

  1. Jepini punonjësve tuaj mundësinë për tu rritur dhe zhvilluar
  2. Krijoni një kulturë të ofrimit të feedback-ut në vazhdimësi
  3. Ushqeni ndjesinë një komuniteti bashkëpunues

Shumica e kompanive shpenzojnë kohë dhe përpjekje për të sjellë lumturi në mjedisin e punës – por ato po vendosin vëmendjen në vendin e gabuar. Kompanitë duhet të përpiqen të maksimizojnë kënaqësinë e punonjësve. Nëse krijoni një mjedis pune ku punonjësit ndihen të angazhuar, do të kuptoni se lumturia vjen natyrshëm.

/fastcompany.com

Empower Team
Empower Teamhttp://www.empowermag.al
Empower Team kujdeset të publikojë artikuj të përzgjedhur që i shërbejnë 100% karrierës, rritjes personale dhe zhvillimit profesional.

Must Read

Nis kursi i parë i programimit “Java from Scratch” nga SDA Albania në partneritet me Protik dhe AADF

Software Development Academy në bashkëpunim me Qendrën Protik dhe Fondacionin Shqiptaro-Amerikan për Zhvillim (AADF) dhe në partneritet me Bashkinë e Tiranës dhe Agjensinë Kombëtare...

Si të ndalojmë krahasimin me të tjerët në rrugën drejt arritjes së qëllimeve

“Krahasoje veten më shumë me të tjerët" është një nga këshillat që asnjeri nuk ka nevojë ta dëgjojë. Pse? Sepse krahasimi i vetes me të tjerët...

Intervistë me Suela Tuci / Organizimi i eventeve online, sfidat dhe mundësitë

"Kam mësuar se njerëzit do të harrojnë atë që u keni thënë, do të harrojnë atë që keni bërë për ta, por kurrë nuk...

6 këshilla praktike për menaxhimin efektiv të burimeve njerëzore në kompanitë tuaja

"Më pëlqen të ndihmoj të tjerët“ dhe "Jam një person i orientuar nga njerëzit’’ janë dy arsye të zakonshme që profesionistët e Burimeve Njerëzore...

A. Guterres (OKB): të mësojmë nga kjo krizë pandemie për t’u ringritur më të fortë

COVID-19 po i sulmon shoqëritë në thelbin e tyre, duke marrë jetë dhe duke cënuar jetesën. Sipas Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN), efektet potenciale në...

Fuqizoni vetveten!

www.empowermag.al është platforma #1 dixhitale dhe e vetme në Shqipëri dedikuar karrierës dhe zhvillimit personal e profesional.