Empower Zhvillim Personal dhe Profesional Rritje personale 10 këshilla për ta bërë 2019 vitin tuaj!

10 këshilla për ta bërë 2019 vitin tuaj!

Më poshtë 10 këshilla se si mund ta bëni 2019 vitin tuaj:

  1. Fuqizohuni në fushat tuaja të ekspertizës

Rezervoni 1 orë këtë fundjavë për të renditur se cilat janë fushat tuaja të ekspertizës dhe mendoni disa mënyra për të zhvilluar më tej secilën prej tyre.

  1. Mendoni për motivet tuaja

Jepni nga vetja juaj pa pretenduar kthimin pas. Këtë fundjavë, gjeni kohën të takoni dy miq ose njerëz brenda rrjetit tuaj të njohjeve të cilët mund të ndihmojnë njëri-tjetrin. Karma e mirë do kthehet tek ju.

  1. Përqafojeni udhëtimin

Suksesi nuk është aq shumë tek destinacioni, por udhëtimi që bëjmë. Gjatë udhëtimit ne kemi mundësi të rritemi dhe të japim më të mirën nga vetja. Këtë fundjavë shkruani të gjitha tiparet/veçoritë pozitive që tashmë i përdorni dhe i vlerësoni.

  1. Ofroni ndihmën tuaj

Ne të gjithë kemi nevojë për ndihmë nga mentorë për të maksimizuar potencialin tonë. Kështu që bëhuni një aset për një person në moshë të re, pavarsisht nëse është një adoleshent/e që premton rezultate, apo dikush që sapo ka nisur karrierën.

  1. Bëni një kontroll të gjëndjes tuaj shëndetësore

Një nga gjërat më të mira që mund të bëni për shëndetin tuaj është t’i bëni një kontroll të rregullt tek mjeku. Nëse nuk ju është bërë ende zakon planifikimi i kontrolleve të rregullta, bëjeni këtë sa më shpejt.

  1. Rivlerësoni vetveten

A keni ndonjë zakon të keq që dëshironi ta eliminoni? Skiconi disa mënyra se si mund ta zëvëndësonit atë më një zakon pozitiv, i cili do e bëjë procesin e tranzicionit më të lehtë. Veproni menjëherë.

  1. Bisedoni në mënyrë produktive

Në rutinën e përditshme është e lehtë të mbështeteni në atë që është e rehatshme në një marrëdhënie. Merrni njerëzit tuaj të rëndësishëm për një darkë këtë fundjavë dhe bëni një bisedë pruduktive duke u bazuar në qëllimet e përbashkëta.

  1. Tregoni mirënjohje

Sigurohuni që njerëzit e veçantë në jetën tuaj ta dinë se sa vlerë kanë ata për ju. Vendosni një kujtesë në kalendarin tuaj – si një moment për t’i shprehur mirënjohjen çdo muaj.

  1. Krijoni listën tuaj të qëllimeve

Një nga gjërat më domethënëse kur bëhet fjalë për pushimet janë emocionet e pritjes. Bëni një listë të plotë të gjërave që dëshironi të bëni në jetë. Parashikimi do t’ju japë energji.

  1. Merrni kurajon për të nisur

Frika dhe vëtë-dyshimi mbajnë shumë njërëz prapa. Nëse ju jeni të shqetësuar për diçka në horizont, mendoni për një moment tjetër i cili ju jep kënaqësi dhe paqe të brendshme.

Burimi: www.success.com

Empower Team
Empower Teamhttp://www.empowermag.al
Empower Team kujdeset të publikojë artikuj të përzgjedhur që i shërbejnë 100% karrierës, rritjes personale dhe zhvillimit profesional.

Must Read

6 këshilla praktike për menaxhimin efektiv të burimeve njerëzore në kompanitë tuaja

"Më pëlqen të ndihmoj të tjerët“ dhe "Jam një person i orientuar nga njerëzit’’ janë dy arsye të zakonshme që profesionistët e Burimeve Njerëzore...

A. Guterres (OKB): të mësojmë nga kjo krizë pandemie për t’u ringritur më të fortë

COVID-19 po i sulmon shoqëritë në thelbin e tyre, duke marrë jetë dhe duke cënuar jetesën. Sipas Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN), efektet potenciale në...

Si t’i menaxhoj më mirë financat personale në kohë pandemie?

Nëse deri tani jeta ka qenë shumë e vrullshme dhe ti nuk ke pasur kohë për t'u marrë me paratë e tua, është koha...

Sëmundja Coronavirus 2019 (COVID-19) – Si të menaxhojmë ankthin dhe stresin?

Përhapja e sëmundjes coronavirus 2019 (COVID-19) mund të jetë stresuese për njerëzit. Frika dhe ankthi për një sëmundje mund të jenë dërrmuese dhe të...

7 rregulla praktike si të jeni efektiv në procesin e intervistave me kandidatët e rinj për punonjës

Disa nga rregullat se si duhet zhvilluar një intervistë pune nuk rezultojnë se kanë efekt tashmë. Për shembull, nuk ekziton një pyetje që të...

Eksploroni dhe fuqizoni vetveten!

www.empowermag.al është platforma #1 dixhitale dhe e vetme në Shqipëri dedikuar karrierës dhe zhvillimit personal e profesional.