Empower Zhvillim Personal dhe Profesional Karriera 10 aftësitë më të kërkuara në 2020 sipas Forumit Ekonomik Botëror

10 aftësitë më të kërkuara në 2020 sipas Forumit Ekonomik Botëror

Zhvillimi i shpejtë teknologjik dhe dixhitalizimi i vendit të punës po e bën të vështirë për punonjësit përshtatjen e tyre me nevojat e punëdhënësit. Një raport i World Economic Forum (WEF), në lidhje me punët në të ardhmen, prezanton aftësitë më të kërkuara në vitin 2020.

Më poshtë renditja e aftësive për 2020 (dhe për krahasim aftësitë e 2015):

Viti 2020

 1. Zgjidhja e problemeve komplekse
 2. Të menduarit në mënyrë kritike
 3. Kreativiteti
 4. Menaxhimi i njerëzve
 5. Koordinimi me të tjerët
 6. Inteligjenca emocionale
 7. Gjykimi dhe marrja e vendimeve
 8. Orientimi nga shërbimet
 9. Negocimi
 10. Fleksibiliteti njohës

Viti 2015

 1. Zgjidhja e problemeve komplekse
 2. Koordinimi me të tjerët
 3. Menaxhimi i njerëzve
 4. Të menduarit në mënyrë kritike
 5. Negocimi
 6. Kontrolli i cilësisë
 7. Orientimi nga shërbimet
 8. Gjykimi dhe marrja e vendimeve
 9. Të dëgjuarit në mënyrë aktive
 10. Kreativiteti

/weforum.org

Empower Team
Empower Teamhttp://www.empowermag.al
Empower Team kujdeset të publikojë artikuj të përzgjedhur që i shërbejnë 100% karrierës, rritjes personale dhe zhvillimit profesional.

Must Read

Nis kursi i parë i programimit “Java from Scratch” nga SDA Albania në partneritet me Protik dhe AADF

Software Development Academy në bashkëpunim me Qendrën Protik dhe Fondacionin Shqiptaro-Amerikan për Zhvillim (AADF) dhe në partneritet me Bashkinë e Tiranës dhe Agjensinë Kombëtare...

Si të ndalojmë krahasimin me të tjerët në rrugën drejt arritjes së qëllimeve

“Krahasoje veten më shumë me të tjerët" është një nga këshillat që asnjeri nuk ka nevojë ta dëgjojë. Pse? Sepse krahasimi i vetes me të tjerët...

Intervistë me Suela Tuci / Organizimi i eventeve online, sfidat dhe mundësitë

"Kam mësuar se njerëzit do të harrojnë atë që u keni thënë, do të harrojnë atë që keni bërë për ta, por kurrë nuk...

6 këshilla praktike për menaxhimin efektiv të burimeve njerëzore në kompanitë tuaja

"Më pëlqen të ndihmoj të tjerët“ dhe "Jam një person i orientuar nga njerëzit’’ janë dy arsye të zakonshme që profesionistët e Burimeve Njerëzore...

A. Guterres (OKB): të mësojmë nga kjo krizë pandemie për t’u ringritur më të fortë

COVID-19 po i sulmon shoqëritë në thelbin e tyre, duke marrë jetë dhe duke cënuar jetesën. Sipas Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN), efektet potenciale në...

Fuqizoni vetveten!

www.empowermag.al është platforma #1 dixhitale dhe e vetme në Shqipëri dedikuar karrierës dhe zhvillimit personal e profesional.